איך נקיים מפגש וירטואלי משמעותי? עם ג’קלינה ישעיה
מצורפים כמה מילים ממנה על הכלים שהועברו בסדנא BEINCO המפגש הועבר על ידי ג’קלינה, מייסדת ומנחה ב
זה אתר האינטרנט שלנו. וזה הדף בעברית עם פירוט הפעילות שלנו בארץ
ועכשיו סיכום המפגש: י
התחלנו את המפגש עם צ’ק אין בשלשות בחדרים ולימוד קצר. הכלי של צ’ק אין הוא כלי מנהיגותי מהמדרגה הראשונה, כיוון שהוא מאפשר לכם/ן למסגר פגישות עבודה, לגרום לכך שאנשים יהיו נוכחים ורתומים במפגש, ושישררו בחדר אמון ואינטימיות. עבודה עם הכלי הזה נובעת מהגישה שטוענת שלא חשוב רק לעבוד יחד אלא חשוב איך עובדים יחד. מצורף קובץ מפורט על המיומנות החשובה הזו עם דגשים מיוחדים לצ’ק אין וצ’ק אאוט און ליין ובקבוצות גדולות.
כשחזרתם/ן עשינו דרך ה mentimeter בירור לגבי השאלות שהכי מעסיקות אתכן/ם כרגע. מצורפים התוצרים האופציה שאני בחרתי במנטימטר נקראת open ended, אבל שימו לב שיש עוד אופציות נהדרות באתר- סקר פשוט ותצוגה יפה בצורה של פאי, ספקטרום- למשל לשאול- עד כמה אני מצליחה לדאוג ל-wellbeing שלי בתקופה הזו וכל משתתף/ת מסמנ/ת תשובה על גבי סקאלה ורואים את הממוצעים של כולן/ם וכמובן מפת מילים (מצורפת דוגמא לכל סוג בקבצים) המשכנו להסבר קצר מאד על תקשורת מקרבת מצורפים חומרים מעולים בנושא למי שרוצה להעמיק המשכנו לשיח בחדרים סביב השאלות : ?איזה ערך נוכל לתת באון ליין ? איך מתמודדים עם חוסר וודאות? איך מחזקים אינטימיות ומערכות יחסים עם המשתתפים אונליין?
כמה טיפים לעבודה בחדרים בזום
לחלוקה לחדרים במרחב הוירטואלי יש פוטנציאל להוליד קסם, מחויבות ויצירתיות ולהיות מאד מאד פרודוקטיבית. אבל- זה לא קורה מאליו. הדברים שאנחנו אוהבים לעשות כדי לוודא שהעבודה בחדרים משמעותית
י-לא לוותר על צ’ק אין בתחילת המפגש גם אם המפגש קצר.
מניסיון- כשנותנים רגע לאנשים לומר עם מה הם באים ומייצרים אינטימיות, הם פשוט הרבה יותר פרודוקטיביים
י -לנסח את נושאי השיחה בחדרים בצורת שאלות ולא בצורת כותרות
מייצר עניין, סקרנות וחקר
לשתף את המשתתפים בבחירת וניסוח השאלות
י– לבקש שבכל חדר יהיה תיעוד – לתת שאלות מנחות לחדרים
אפילו אם לא משתמשים בהן… הן עושות סדר וממקדות את השיח. למשל- למה חשוב שנעסוק בשאלה הזו? אילו פתרונות מחוץ לקופסה יכולים להיות כאן?
מה הצעדים הבאים
י– לחשוב מראש איזו חלוקה הכי נכונה לחדרים- אקראית? חלוקה שאתם מחליטים עליה מראש? או בחירה
י– לעבור בין החדרים ולראות שהשיח ער. לא חייבים להתערב (אפילו לרוב עדיף שלא), אבל אם רואים שקבוצה תקועה אפשר לעזור עם שאלה מכוונת, כיוון מחשבה חדש ועוד
י– להסביר למשתתפים על האופציה לקרוא לנו לחדר במידה ויש להם קושי או התלבטות
י– לסיים את המפגש עם קריאה לפעולה מעורר אמון שהעבודה לא היתה לשווא ויעזור לנו ברתימה לתהליכים דומים בעתיד
סיימנו את המפגש שלנו עם שיתוף תובנות מהחדרים וצ’ק אאוט בשלוש מילים במנטימטר.